tiistai 3. kesäkuuta 2014

ipad vinkkejä osa 14. Todaysmeet.com

Todaysmeet.com on varmaankin monelle jo tuttu sovellus. Opettaja luo huoneen keskustelua varten ja muut voivat liittyä huoneeseen antamalla saman nimen tai osoitteen joka ilmestyy huoneen luomisen yhteydessä.

Tähän voi osallistua useitakin ihmisiä yhtä aikaa. Voit antaa vaikka joka oppilaalle oman kysymyksen, johon hän sitten kirjoittaa vastauksen sivustolle. Muut voivat vaikkapa sitten napata toistensa vastaukset itselleen. Opettaja voi antaa myös esimerkiksi pohtivan kysymyksen, johon jokainen laittaa jonkin mielipiteen. Tällä tavalla mielipiteen ilmaiseminen voi olla joillekin helpompaa kuin tunnilla ääneen sanominen.

Joskus olemme tätä kautta tarkistaneet lukiolaisten kanssa kotitehtäviä ja jokainen on tuonne kirjoittanut oman vastauksensa. Olemme myös pohtineet 9-luokan kanssa keinoja työttömyyden poistamiseen ja jokainen on kirjoittanut omia keinojaan huoneen seinälle ja lopulta valmiina on iso lista poistamiskeinoja, jotka voidaan koota yhteen. Vastaukset voidaan näyttää myös reaaliajassa esimerkiksi tykin kautta valkokankaalle. Tosin jokainen näkee vastaukset myös omassa tabletissaan.

Keskustelun voi määritellä olemaan auki lyhyen aikaa esim. 2 tuntia tai pidemmän aikaa esim. viikon, jolloin keskusteluhin voidaan palata uudelleen.

Suosittelen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti