maanantai 2. kesäkuuta 2014

ipad vinkkejä osa 13. Baiboard HD

Seuraavaksi esittelen sovelluksen Baiboard HD, joka on valkotaulu, jota voi työstää useamman käyttäjän toimesta. Käyttäjien ei tarvitse olla samassa langattomassa verkossa. Tämä on hyvä sovellus yhteistoiminnalliseen oppimiseen. Tämän valkotaulun työstämiseen voi osallistustua sekä oppilaat että opettaja. Tämä tapahtuu Start-meet toiminnolla, joka löytyy oikeanpuoleisesta valikosta. Sovellus antaa tapaamiselle numerosarjan, johon oppilaat liittyvät. Kokeile ensin kahdella tabletilla niin opit käytön nopeasti!

Ohjelmalla voi piirtää vapaasti, liittää kuvia sekä tekstiä ja siirrellä objekteja paikasta toiseen. Käsityökalulla voi siirtää boardilla olevia tekstejä ja kuvioita. Tällä työkalulla kirjoitettuja tekstejä pääsee muokkaamaan, kopioimaan ja poistamaan. Voit poistaa virheitä myös kädellä: valitse ei-haluttu kohta kädellä ja deletoi valinta tämän jälkeen boardin alalaitaan avautuvasta valikosta. Pyyhekumia kannattaa käyttää erittäin varovaisesti, sillä kadota voi koko tehty työ tai isompi kokonaisuus! Kuva-kuvakkeella voi tuoda kuvia bordille elävöittämään työtä.

Käyttöehdotuksia:

1) Yksinkertaisia matematiikan tehtäviä voi jakaa muiden työstettäväksi tätä kautta.
2) Tällä voi tehdä yhteistoiminnallisia miellekarttoja tai ryhmätöitä, missä tahansa oppiaineessa.
3) Voit jakaa kysymyksiä oppilaiden vastattavaksi tätä kautta ja nähdä vastaukset reaaliajassa.
4) Tällä voi piirtää vapaasti erilaisia kuvaajia ja liittää tähän kuvia tai tekstiä.
5) Tee ohjelmalla sanatestejä yms. kielten tunneilla.

Huom! Suosittelen, että osallistujia on enintään 10 (10 tablettia), koska muuten ohjelma helposti heittää osan tableteista ulos.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti