keskiviikko 28. toukokuuta 2014

ipad vinkkejä osa 6. Brainscape

Seuraavaksi esittelen sovelluksen nimeltä Brainscape. Se on suunniteltu toimimaan padeissa ja iphonella. Ohjelmaan tulee ensin luoda tunnukset ja sen jälkeen voit vapaasti luoda omia korttipakkoja.

Kerron asiasta tarkemmin: ohjelmalla voit tehdä erilaisia korttipakkoja erilaisista teemoista. Itse olen tehnyt korttipakkoja esimerkiksi maailmanuskonnoista. Ohjelmaan syötetään kysymys ja vastaus. Oppilas saa eteensä kysymyksen ja arvioi samalla kuinka hyvin eri asteikoilla tietää vastauksen. Lopuksi hän voi paljastaa vastauksen. Tarkoitus olisi, että tässä vaiheessa vastauksen selvittyä, oppilas omaksuisi asian, mikäli ei sitä jo tiennyt. Korttipakka heittää kysymyksiä oppilaan eteen satunnaisessa järjestyksessä. Pakka toistaa useammin niitä kysymyksiä, jotka oppilas osaa huonoiten. Korttipakat sopivat loistavasti kielten kertaukseen. Kysymykset ja vastaukset tulevat esiin sillä kielellä, millä ne on laadittukin.

Kannattaa kokeilla! Mikäli haluaa tehdä saman Windows- tai Linux-koneella niin sovellus nimeltä Anki on sinua varten ! Anki toimii myös Mac-tietokoneissa.

Tässä malli kielten opiskelusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti