perjantai 30. toukokuuta 2014

ipad vinkkejä osa 12. Your world

Olen historian-, yhteiskuntaopin ja uskonnon opettaja ja olen huomannut, että oppilaiden maantiede ei ole aina välttämättä kovinkaan hyvällä tasolla. Tämä sovellus auttaa meitä jokaista virkistämään muistiaan siitä, missä eri maapallon maat sijaitsevat Tämä sovellus on YOUR WORLD.

Mielestäni tämä olisi ehdoton etenkin mantiedon opettajille, mutta enpä usko, että eri maiden osaamisesta on mitään haittaa muissakaan aineissa.

Tässä soveluksessa laitetaan maita paikoilleen 3D-maapallolle ja maat ovat rajattu oikean muotoisiksi. Sovelluksen käyttäjän tulisi saada maat oikeille paikoilleen ja oikein päin niitä pyörittämällä. Sovellus antaa myös lisätietoa kyseisestä maasta, sillä W-kirjainta painamalla pääsee kyseisen maan Wikipedia-infoon. Wikipedian tieto-osuus tosin on Englannin kielellä. Sovellus näyttää myös jokaisen maan oman lipun. Maat voidaan laittaa paikoilleen, joko EASY-versiona, jolloin maita on vähemmän tai sitten normaalina versiona, joka on vaikeampi.

Sovelluksella voi pelata ja opetella paljon muutakin:
1) Sillä voi laittaa paikoilleen maailman luonnon ihmeitä, kuten Amazonin, Alpit, Kuolleen meren, Galapagossaaret, Grand Canyonin jne. 
2) Lisäksi voi erikseen laittaa pelkästään Afrikan, Aasian. Amerikan tai Euroopan maat paikalleen, mikäli ei halua laittaa paikoilleen koko mailman maita. 
3) Sovelluksella voi laittaa paikoilleen myös pelkkiä maiden pääkaupunkeja
4) Paikoilleen voi laittaa myös Yhdysvaltojen osavaltioita. 

Tämä sovellus sopii loistavasti siis paitsi maantietoon niin historiaan  esimerkiksi 7-luokan historiaan, kun opetellaan Yhdysvaltojen historiaa (voidaan laittaa osavaltiot paikoilleen). Historiassa on muutenkin tärkeää hahmottaa esimerkiksi sotien kannalta, missä eri maat yleensäkin sijaitsevat. Minun tunneilla oppilaat ovat saaneet laitella maita paikoilleen kokeiden jälkeen, kun yleensä jää ylimääräistä aikaa. Oppivatpahan samalla jotakin järkevää (ainakin toivottavasti)! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti