maanantai 29. syyskuuta 2014

Windows vinkki osa 3. PapyrusEditor

Tämä vinkki koskaa elektronisen kirja eli e-kirjan tekoa Windows:lla. Ipad:lla on monia hyviä e-kirjan tekoon tarkoitettuja appseja, mutta minullekin oli vaikaa etsiä sopivaa e-kirjan tekoon tarkoitettua sovellusta, joka sopisi myös koulumaailmaan ja olisi ilmainen. Sitten löysin sen ja se on PapyrusEditor osoitteessa http://papyruseditor.com/.

Täällä voi valita kirjalleen kannen. Voit tehdä romaania, runokirjaa, tietokirjaa tai mitä tahansa. Kirja antaa ensin mallin, jota voit muokata kaksoisklikautuksilla. Vaihtaa kanteen kuvan ja tekstin oman näköiseksi. Seuraavaksi lisät kirjaasi vain lukuja ja kuvia. Kirjasta tulee ihan oikean kirjan näköinen ja voit julkaista sen, mikäli haluat (ilmaiseksi tai voit määritellä kirjalle hinnan). Voitte myös työstää kirjaa yhteistoiminnallisesti.

Ohjelmaan täytyy luoda tunnukset, että kirjaa voi työstää ja se tallentuu. Mikäli koululla on oma sähköpostiosoite (esimerkiksi gmail-tili), voitte kirjautua kaikki oppilaat ohjelmaan sillä tai sitten omalla sähköpostitunnuksella. Näin ollen kirja tallentuu omalle tilillenne ja sitä voi muokata aina halutessaan jopa kotonaan.

Pikaiset kirjanteko-ohjeet:

1) Kirja näkyy sivun vasemmassa reunassa ja sitä työstetään keskellä ruutua olevassa tilassa.
1) Tee ensin kansi eli muokkaa valmis kansi omannäköiseksi
2) Kirjoita selostus kirjan sisällöstä kirjaan About the book sivulle (kirjalehden alla)
3) Preface - jonkinlainen johdanto
4) Sitten vaan painetaan nappulaa Add Chapter ja aletaan kirjoittaa. Kuvia voit lisätä valikosta Insert (joko image eli kuva tai link eli linkki jonnekin sivustolla)
5) Voit muutella fontin väriä, kokoa ja fonttityyliä ihan kuten missä tahansa editonti- tai tekstinkäsittelyohjelmassa
6) Sitten van tallennat kirjan ja voit työstää sitä aina kun siltä tuntuu tai tehdä toisen kirjan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti